Életmentő készülékek érkeztek Újszászra

Megosztás

Új, automata defibrillátorok érkeztek Újszászra. Az eszközök segítségével kritikus esetben sokkal hatékonyabban menthetnek életet.

Az új életmentő készülékek érkezéséről Dobozi Róbert a település polgármestere számolt be közösségi oldalán. Mint írta, “a hirtelen szívmegállás sajnos túl gyakran szedi áldozatait Újszászon is. Az áldozatok egyetlen esélye az életben maradásra az újraélesztés mielőbbi, hatékony megkezdése”.

Az egyik készüléket a Polgármesteri Hivatal előterében helyezték el, így a készülék hivatali, kormányablaki ügyintézés, vagy művelődési házban tartott rendezvény esetén bárki számára szabadon hozzáférhető lesz.

A másik berendezés a Zagyvaparti Otthon kastély épületébe került, ennek köszönhetően az intézmény mindkét épületében van már defibrillátor.

A Hivatalban elhelyezett készülék anyagi terheit az önkormányzat vállalta magára, míg az idősek otthonába újra az Idősekért Alapítvány jóvoltából kerülhetett az életmentő eszköz.

A polgármester emellett felhívta a figyelmet arra, hogy az “Egészségházban a fogorvosi rendelők bejárata előtt háziorvosaink jóvoltából egy szintén automata defibrillátor a nap 24 órájában bárki számára elérhető, és sportegyesületünk az ÚVVSE egy hasonló tudású készüléket üzemeltet a focipályán, míg a Szolnoki Tankerületi Központ egyet a tornacsarnokban”.

“Kívánom, hogy soha ne legyen szükség a használatukra, de hatékonyan tudjanak segíteni baj esetén mindenkinek!” – zárta bejegyzését a polgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek